Budapest
Közvetlen utazás Bécs vonat, busz, telekocsi
Bécs
Get prices

Hogyan juthat el Budapest Bécs?

Budapest szeretne utazni Bécs és a legjobb közlekedési lehetőségeket keresi az utazásához? Tudjuk, hogy gyakran nehéz kiválasztani a legjobb módot arra, hogy Budapest Bécs utazzon, akár ár, akár idő vagy kényelmi okok miatt. A Vivanoda segít Önnek megtalálni az összes közlekedési megoldást az Budapest és Bécs közötti utazáshoz, legyen szó repülőgépről, vonatról, buszról vagy telekocsiról.

Az egyes közlekedési módokról és a közlekedési társaságokról (MÁV, ÖBB, Blablacar vagy FlixBus) szóló részletes információk segítségével könnyedén összehasonlíthatja a viteldíjakat, menetrendeket és utazási időket, hogy kiválaszthassa az igényeinek leginkább megfelelő lehetőséget.

Mindegy, hogy Ön olcsó utazó, vagy gyors és kényelmes utazási lehetőséget keres Budapest és Bécs között, nálunk minden információt megtalál, amire szüksége van egy felejthetetlen Budapest-Bécs utazás megtervezéséhez.

Budapest és Bécs közötti utazásához többféle közlekedési lehetőség áll rendelkezésére

Buszjegyek Budapest Bécs

Az autóbuszok gyakran a leggazdaságosabb választás az Budapest és Bécs közötti utazáshoz, közvetlen utazási lehetőségeket kínálva vagy közbenső megállókkal.

Vonatjegyek Budapest Bécs

Ha szeretne környezetkímélő és gazdaságos módon utazni, az Budapest-Bécs vonat ideális és megfelel az elvárásoknak.

Telekocsi Budapest Bécs

Az Budapest és Bécs közötti telekocsi-közlekedés tökéletes, ha jó társaságban szeretne Bécs utazni és csökkenteni a szállítási költségeket. A menetrendek és a felvételi pontok tekintetében azonban korlátozott lehet a rugalmasság akár Budapest, akár Bécs.

Bármelyik lehetőséget is választja, árösszehasonlító eszközünk segít megtalálni az Ön igényeinek és költségvetésének legmegfelelőbb Budapest és Bécs közötti közlekedési lehetőséget.

Utazási információk Budapest Bécs

Indulási város
Budapest
Magyarország
Célváros
Bécs
Ausztria
Bécs
Távolság
214 km
Közvetlen csatlakozás
Igen, közvetlen összeköttetés vonat, busz és telekocsi
Budapest Bécs jegyek keresése
Szállások keresése Bécs
Tervezze meg utazását Budapest Bécs könnyedén a Vivanoda segítségével.

Tervezze meg utazását Budapest Bécs könnyedén a Vivanoda segítségével.

A Vivanoda segítségével könnyedén összehasonlíthatja az összes rendelkezésre álló közlekedési módot, mint például repülőjegy, vonat, busz és telekocsi, az Ön preferenciái és költségvetése szerint. Az eredményeket ár, utazási idő, menetrend és kényelmi lehetőségek szerint is szűrheti. A Vivanoda egyszerű használatának és áttekinthetőségének köszönhetően a Vivanoda segítségével néhány kattintással megtalálhatja az Ön igényeinek leginkább megfelelő jegyeket Budapest és Bécs között. A Vivanoda a különböző légitársaságok, például a MÁV, ÖBB, Blablacar vagy FlixBus összes különleges ajánlatát és promócióját is megjeleníti, hogy Ön spórolhasson a jegyeken. Ne habozzon tehát, és használja a Vivanodát most, hogy nyugodt szívvel előkészítse Budapest és Bécs közötti utazását!

Az Budapest és Bécs közötti közlekedési módok összehasonlítása

Az Budapest-Bécs közötti telekocsizás előnyei és hátrányai?
Gazdaságos Az Budapest Bécs történő utazás gyakran a leggazdaságosabb módja a telekocsizás.
Rugalmas A telekocsi-közlekedés Budapest Bécs gyakran rugalmasabb, mint más közlekedési módok.
Környezetbarát Azzal, hogy megosztja az autót valaki mással, csökkenti az Budapest Bécs tartó utazás környezeti terhelését.
Elérhetőség Az Budapest és Bécs közötti telekocsi-közlekedés elérhetőségének megtalálása nehézkes lehet, különösen, ha előre tervez. A legtöbb telekocsi csak néhány nappal vagy héttel az indulás előtt érhető el.
Bizonytalannak érzi magát Előfordulhat, hogy a sofőr viselkedése vagy vezetési stílusa miatt bizonytalannak érzi magát az autóban a sofőrrel.
Kényelem Az Budapest-Bécs út teljes időtartama alatt meg kell osztania a helyet az autóban a többi utassal.
Az Budapest Bécs való vonatozás előnyei és hátrányai?
Sebesség Az Budapest és Bécs közötti vonatok gyakran sokkal gyorsabbak, mint a buszok vagy az autók.
Megközelíthetőség Az Budapest vagy Bécs vasútállomások a városközpontban helyezkednek el, így más közlekedési eszközökkel is könnyen megközelíthető a városközpont.
Környezetbarát Az Budapest-Bécs vonat környezetbarátabb közlekedési eszköznek számít, mint a repülés vagy az autózás önmagában.
Költségek Az Budapest-Bécs vonatjegyek drágábbak lehetnek, mint a busz- vagy telekocsijegyek, különösen a nagysebességű vonatokon.
Rugalmasság Az Budapest-Bécs vonatok menetideje korlátozott lehet, és szükség esetén nehezebb lehet vonatot váltani.
Az Budapest és Bécs közötti autóbuszos utazás előnyei és hátrányai?
Fedélzeti szolgáltatások Az Budapest és Bécs között közlekedő modern buszok általában kényelmes ülésekkel, légkondicionálóval, ingyenes Wi-Fi-vel, konnektorokkal és mosdókkal vannak felszerelve.
Rugalmasság Az autóbusz-társaságok számos menetrendi lehetőséget kínálnak az Budapest és Bécs közötti utazáshoz, ami kényelmes lehet, ha konkrét időbeli korlátok közé van szorítva.
Árak A buszjegyek Budapest Bécs gyakran sokkal olcsóbbak, mint a vonat- vagy repülőjegyek Bécs (és néha olcsóbbak, mint a telekocsi-jegyek), így ez egy megfizethető opció a pénztárcabarát utazók számára.
Comfort Az Budapest-Bécs buszok kevésbé kényelmesek lehetnek, mint a vonatok, a csökkentett lábtér és a felfüggesztés minősége miatt.
Utazási idő Az Budapest-Bécs közötti buszok általában sokkal lassabban teszik meg a 214 km-es távolságot, mint a Bécs tartó vonatok.

Honnan induljunk Budapest? Hová érkezem Bécs?

Budapest induló buszpályaudvarok

Budapest
Térkép
Budapest Airport
Térkép

Budapest indulási állomások

Budapest-Déli
Térkép
Budapest-Keleti
Térkép

Bécs érkező buszpályaudvarok

Vienna (central station)
Térkép
Vienna VIE
Térkép
Vienna Erdberg
Térkép

Bécs érkezési állomások

Wien Westbahnhof
Térkép
Wien Hütteldorf
Térkép
Wien Meidling
Térkép
Wien Grillgasse
Térkép
Wien Hbf
Térkép
Budapest Bécs jegyek keresése
Szállások keresése Bécs

3 tipp az olcsóbb utazásért Budapest és Bécs között

Úgy döntött, hogy Budapest Bécs utazik, és azt keresi, hogyan tudna pénzt megtakarítani az utazási jegyén? Íme 3 praktikus tipp, hogy pénzt spóroljon az utazáson. Akár busz, vonat vagy telekocsi szeretne utazni, ezek a tippek segítenek megtalálni a legjobb árakat Budapest és Bécs közötti utazásához.

  • 1. Legyen rugalmas a dátumokat illetően
    Az Budapest-Bécs jegyek gyakran olcsóbbak hét közben, mint hétvégén. Ha megengedheti magának, hogy inkább hét közben utazzon Bécs, mint hétvégén, akkor pénzt spórolhat az Budapest-Bécs jegyén. Ráadásul az időpontok tekintetében való rugalmasság is segíthet abban, hogy a legjobb árakat találja Bécs.
  • 2. Kerülje el a csúcsidőszakokat
    Az Budapest-Bécs jegyek nagyon gyakran olcsóbbak, ha csúcsidőn kívül utazik. Ha elkerüli ezeket a forgalmas napszakokat, pénzt takaríthat meg az utazási jegyén. Ráadásul, ha csúcsidőn kívül utazik Bécs, kényelmesebb utazást biztosíthat.
  • 3. Hasonlítsa össze az árakat
    A Vivanoda segítségével megtalálhatja a legjobb árakat Budapest-Bécs útja során. Lehetővé teszi, hogy egyetlen kereséssel összehasonlítsa a különböző közlekedési szolgáltatók árait, és megtalálja a legjobb árat a Bécs tartózkodásához.

Autóbusz Budapest Bécs

A Bécs Budapest induló járatok gyakorisága a fuvarozótól, az időponttól és a hét napjától függően változik. Ahhoz, hogy teljes áttekintést kapjon az összes Bécs induló buszjáratról, adja meg az indulás dátumát, és keressen a Vivanodán.

Az Budapest-Bécs útvonalra szóló buszjegy átlagára a fuvarozótól és a foglalás időpontjától függően változik. Bizonyos forgalmas napokon az árak akár a duplájára is emelkedhetnek! Hasonlítsa össze az összes Budapest és Bécs közötti buszjegy árát a Vivanodán.

Az Budapest és Bécs között közlekedő buszokon általában van fedélzeti WC az utasok számára, de utazás előtt mindig ajánlatos a fuvarozóval egyeztetni. Az autópálya szervizállomásokon minden esetben biztosítottak a szünetek.

A lemondási és módosítási szabályok az autóbusz-társaságtól függően változhatnak, ezért fontos, hogy a foglaláskor ellenőrizze a feltételeket. A legtöbb esetben az Budapest-Bécs buszjegy lemondása vagy módosítása további költségekkel jár.

Egyes busztársaságoknál diákok, idősek és gyerekek kedvezményeket kaphatnak az Budapest-Bécs közötti buszjegyekre. Javasoljuk, hogy ezt ellenőrizze, amikor a Vivanodán keres jegyet, és ne felejtse el megadni az életkorát. Ezután láthatja a korcsoportjára vonatkozó viteldíjakat.

Az Budapest-Bécs buszok általában légkondicionálóval vannak felszerelve, hogy az utasok kényelmét biztosítsák, különösen nyáron, amikor magas a hőmérséklet.

Autóbusz társaságok Budapest Bécs

FlixBus
FlixBus
Buszjegyek keresése Budapest Bécs

Vonatok Budapest Bécs

Az Budapest Bécs tartó vonatjegyek visszatéríthetők vagy kicserélhetők, de általában drágábbak. A legolcsóbb jegyek nem visszatéríthetők és nem cserélhetők.

Az utasok természetesen vihetnek magukkal poggyászt az Budapest Bécs tartó vonatra. Súlykorlátozás nincs, de egyes vasúttársaságok korlátozzák a magaddal vihető poggyász mennyiségét, és felárat kérnek. Másrészt a csomagok méretének ésszerűnek kell lennie, mivel a vonaton belül gyakran korlátozott a hely.

A napszaktól függően, amikor Budapest Bécs utazik vonattal, előfordulhat árkülönbség. A csúcsidőn kívül vásárolt jegyek olcsóbbak, mint a csúcsidőben vásárolt jegyek. Az árak részletes áttekintéséhez a Vivanoda összehasonlítja az Budapest és Bécs közötti összes közlekedési módot.

Az Budapest és Bécs közötti vonatok konnektorokkal és az utasok számára ingyenes Wi-Fi-vel vannak felszerelve. A legtöbb kocsiban van konnektor, míg a Wi-Fi-kapcsolat egyes helyeken bizonytalan lehet.

Az Budapest Bécs vonattal utazó gyermekek, diákok és idősek számára vannak kedvezmények, amelyek a jegy típusától és az életkortól függően változnak. Ha a Vivanoda keresőjében megadja az életkorát, a megjelenített árak figyelembe veszik az életkorhoz kapcsolódó kedvezményeket.

Ajánlott legalább néhány héttel előre lefoglalni a vonatjegyet Budapest Bécs, hogy a legjobb árat kapja.

Budapest és Bécs közötti vonatjáratok

MÁV
MÁV
ÖBB
ÖBB
Budapest Bécs vonatjegyek keresése

Autóközlekedés Budapest Bécs

A telekocsi-használat általában biztonságos megoldásnak számít az Budapest és Bécs közötti utazáshoz. Fontos azonban, hogy az utazás lefoglalása előtt ellenőrizze a sofőrök értékeléseit és értékeléseit. Az is ajánlott, hogy személyes adatait csak olyan emberekkel ossza meg, akikben megbízik.

Az Budapest és Bécs közötti telekocsi-utazás időtartama a közlekedési viszonyoktól és a sofőr által választott útvonaltól is függ. Ha most elindít egy árkeresést a Vivanodán, akkor megkapja az egyes elérhető telekocsi-ajánlatok becsült időtartamát.

Lehetőség van az utolsó pillanatban is foglalásra, de ez a sofőrök elérhetőségétől és az utazás iránti kereslettől függ. Ajánlott előre lefoglalni a telekocsi-közösséget, hogy garantáltan utazhasson.

A telekocsi-közösséget környezetbarátabb megoldásnak tartják, mint más közlekedési módokat, mivel az utakon közlekedő autók számának csökkentése révén csökkenti a CO2-kibocsátást. Ez azonban attól függ, hogy hányan osztoznak ugyanazon a járművön, és hogy mennyi üzemanyagot fogyaszt a jármű.

Az Budapest és Bécs közötti telekocsi-közlekedésben rendelkezésre álló helyek száma a sofőrtől és a jármű típusától függ. Általában egy sofőr 1 és 4 ülőhelyet tud felajánlani.

A telekocsi sofőrök gyakran korlátozzák a nagyméretű poggyászok szállítását a járműben rendelkezésre álló korlátozott hely miatt. Ezért ajánlott, hogy az Budapest-Bécs utazás előtt vegye fel a kapcsolatot a sofőrrel, hogy megbeszélje ezeket a kérdéseket.

Autómegosztó platform Budapest Bécs

Blablacar
Blablacar
Autómegosztás keresése Budapest Bécs

Keresés szűrők

Szállítási mód
Indulási idő
Érkezés ideje