Merüljön el az európai komputazás izgalmas világában. Fedezze fel a kontinens számos úti célját, a norvég fjordoktól a mediterrán tengerpartokig, a történelmi városokig és a festői szigetekig.

Szálljon fel olyan neves társaságok kompjárataira, mint a Minoan Lines, Grimaldi Lines, Stena Line, DFDS, Corsica Ferries, Moby Lines és sok más társaság, amelyek Európa számos kikötőjét kötik össze. Fedezze fel az útvonalak széles választékát, a rugalmas menetrendeket és a versenyképes árakat, valamint az egyes úti célok különlegességeit.

Akár a spanyol napsütésben szeretne sütkérezni, akár Görögország festői szegleteit szeretné felfedezni, akár az Egyesült Királyság történelmi nevezetességeit, platformunk segít megtalálni a legjobb utazási lehetőségeket. Intuitív keresőeszközünknek köszönhetően könnyedén lefoglalhatja kompjegyeit, és felkészülhet egy felejthetetlen kompútra Európa-szerte.

Miért használja a Vivanodát a kompjegyek keresésére?

Miért használja a Vivanodát a kompjegyek keresésére?

Amint azt már valószínűleg Ön is tapasztalta, a kompjegyek keresése nagyon időigényes lehet.

A Vivanoda segítségével egyetlen kereséssel könnyedén megtekintheti és összehasonlíthatja az összes komptársaság összes elérhető ajánlatát. Így a legjobb árakat kaphatja meg, és időt takaríthat meg a kompjegyek keresése során.

A Vivanodán közel 3000 hajójárat széles választéka áll rendelkezésére, teljes európai lefedettséggel Hollandiából, Belgiumból, Franciaországból, Franciaországból, az Egyesült Királyságból, Görögországból, Olaszországból, Spanyolországból, Svédországból, Norvégiából, Dániából, Horvátországból és Hollandiába......

Hasonlítsa össze a kompjegyeket és foglaljon jegyet közvetlenül online.

Hasonlítsa össze a kompjegyeket és foglaljon jegyet közvetlenül online.

A kívánt útvonalon közlekedő hajók viteldíjainak és összes menetrendjének egyszerű eléréséhez adja meg az indulási és érkezési kikötőt a kereső űrlapon. A Vivanoda ezután rákeres az összes, az adott útvonalon közlekedő hajótársaságra (megállóval vagy anélkül), hogy megtudja a valós idejű viteldíjakat és a szabad kapacitást. Egyszerűen válassza ki az Önt érdeklő ajánlatot, és foglalja le hajójegyét online.

Vonattal vagy busszal utazik az indulási kikötőbe? A Vivanoda egy multimodális összehasonlító, és lehetővé teszi, hogy busz-, telekocsi- és vonatajánlatokat keressen kedvezményes áron, amelyeket kombinálhat a hajójeggyel. Az összes közlekedési ajánlatot egy platformon találja meg, és értékes időt takaríthat meg.

Komptársaságok

Bemutatjuk a főbb komptársaságokat, amelyek kompjáratokat kínálnak Európában. Ezek a komptársaságok mindegyike szerepel kompösszehasonlító eszközünkben, így könnyedén megtalálhatja kompjegyét.

P&O Ferries
P&O Ferries
A P&O Ferries egy brit hajózási társaság, amely több közvetlen átkelést kínál Calais-ból Doverbe (a DFDS Seaways-szel versenyezve), valamint egyéb átkeléseket Hollandiából (Rotterdal és Hull között), Belgiumból és Írországból Angliába.
DFDS Seaways
DFDS Seaways
A dán DFDS Seaways hajózási társaság elsősorban Észak-Európában, de Franciaországból is közlekedik. Az Amszterdam/IJmuiden-Newcastle, Dieppe-Newhaven, Calais-Dover és Dunkerque-Dover útvonalakon közlekedik.
Stena Line
Stena Line
A Stena Line egy svéd komptársaság, amely számos kompjáratot üzemeltet Európa-szerte, főként a Brit-szigeteken, Hollandiában, Belgiumban, Svédországban, Dániában, Németországban, Norvégiában és Lengyelországban.
Corsica Ferries
Corsica Ferries
A Corsica Ferries egy francia-olasz társaság, amely kompjáratokat üzemeltet Korzika, Szardínia és az olasz szárazföld (Savona, Piombino és Livorno), illetve a francia Riviéra (Nizza és Toulon) között. A Corsica Ferries hajói közé tartozik a Mega Smeralda vagy a Mega Express (5 hajóból álló sorozat).
Brittany Ferries
Brittany Ferries
A Brittany Ferries, a Roscoffban székelő breton hajózási társaság a Franciaország és Anglia közötti Csatornán átmenő forgalom egyik fő szereplője. Bretagne-ból és Normandiából könnyen elérhetővé teszi Londont. A Pont Aven, az Armorique, a Cap Finistère és a flotta többi kompjának fedélzetén minden olyan szórakozási lehetőséget és éttermet megtalál, amely egy kellemes átkeléshez szükséges.
Grimaldi Lines
Grimaldi Lines
A Grimaldi Lines olasz hajózási társaság, amely Olaszország, Spanyolország, Tunézia, Görögország és Marokkó közötti tengeri szállításra szakosodott. Hajói mindennel fel vannak szerelve, ami egy kellemes utazáshoz szükséges: kényelmes kabinokkal, éttermekkel, bárokkal és szórakozóhelyekkel.
Grandi Navi Veloci
Grandi Navi Veloci
A Grandi Navi Veloci egy olasz társaság, amely Olaszország, Tunézia, Spanyolország és Marokkó közötti átkelést kínál. Tágas és jól felszerelt hajóik fedélzetén minőségi szolgáltatásokkal, éttermekkel, bárokkal és kényelmes kabinokkal kellemes utazási élményben lehet része.

Annak érdekében, hogy még átfogóbb eredményeket kapjon, a Vivanoda komp-összehasonlítóban szereplő kompvonalak hálózata folyamatosan fejlődik. Az eredmények között megtalálja más komptársaságok kompjait is, mint például a Condor Ferries, Irish Ferries, Algeria Ferries, LD Lines, Minoan Lines, Anek Lines, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries,...

Főbb kompállomások

Kompjegykeresőnk segítségével több száz kompátkelési lehetőség árait találhatja meg Európában és a világ minden táján.

Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb úti célokat az oldalunkon elérhető több mint 3000 kompútvonal közül.

Dublin Rosslare
Tunisz
Ystad Stockholm Trelleborg
Madeira Funchal
Oslo
Tanger Nador
Tallinn
Hirtshals
Durres

Miért érdemes komppal utazni?

Évente közel 400 millió komputazás, valamint a földrajzát alkotó mindenütt jelenlévő tengerek (Földközi-tenger, Adria, Égei-tenger, La Manche csatorna...), óceánok és tavak miatt Európa ideális hely a hajóval való utazáshoz.

Bár meglehetősen lassú közlekedési eszközről van szó, és bár a legforgalmasabb útvonalakon egyre több társaság vezet be ultragyors kompokat, amelyek felére vagy háromszorosára csökkentik az utazási időt, a kompnak számos előnye van:

Milyen egy kompátkelés?

Miután megtalálta és lefoglalta kompjegyét a Vivanodán keresztül, gyorsan kap egy visszaigazoló e-mailt, amely tartalmazza a legfontosabb információkat (ár, utasok, járművek, kerékpárok vagy gyalogosok száma, fedélzeti felszereltség: kabin vagy fekvőülés stb). A levélben az is szerepel, hogy a hajózási társaság mikor kéri, hogy jelentkezzen a beszállási kikötőben. Ezt az időpontot feltétlenül be kell tartania, különben nem engedik be a hajóra.

Ha autóval utazik, a beszállás nagyon gyors, és egyenesen a társaság színeiben díszített check-in pultokhoz megy. Ha Ön gyalogos, akkor a kompterminálban jelentkezik be, majd onnan száll fel a hajóra. Győződjön meg róla, hogy nála vannak érvényes személyazonosító okmányai, útlevél vagy nemzeti személyazonosító igazolvány, attól függően, hogy milyen célállomáson és milyen határon kel át.

A fedélzeten mindenki maga dönti el, hogy mire szánja az idejét: éttermek az ínyenceknek, szórakozás és előadások a gyerekeknek, mozi és videojátékok a tiniknek, olvasás és pihenés a szülőknek..... A kompok fedélzetén nyújtott szolgáltatások igyekeznek minden korosztály és egyén igényeit kielégíteni.

A tengeribetegség elkerülése érdekében a legtöbb újabb hajót stabilizátorokkal szerelték fel, amelyek csökkentik a hajó hullámokon való mozgásának érzését. Az érzékenyebbek számára azonban - az időjárási viszonyoktól függően - ajánlatos rendszeresen friss levegőt szívni a hajó fedélzetén, ablak közelében ülni, hogy lássák a horizontot, hogy az agy jobban koordinált információkhoz jusson. Szedhetsz tengeribetegség elleni gyógyszert is, ami általában álmosító hatású.

Amikor az átkelés véget ér, élvezze a célállomás partvonalát, ahogy az fokozatosan formát ölt, amíg be nem érkezik a kikötőbe.

A komputazás ökológiai hatása?

Mint minden közlekedési mód és minden utazás, a komputazás is üvegházhatású gázokat termel, ezért ökológiai hatással van a bolygóra. A hajók sok üzemanyagot fogyasztanak és nehézfémeket tartalmazó füstöt bocsátanak ki. De mint minden iparág, a hajózás is szerepet játszik a globális felmelegedés elleni küzdelemben.

A Nemzetközi Tengerészeti Szervezet által kezdeményezett és Európában az Európai Bizottság által elfogadott, a tengerek szennyezéséről szóló egyezmény (MARPOL) előírja, hogy a kompok és más szállítóhajóknak maximális kibocsátási normákat kell teljesíteniük. A hajózási társaságok elsőként vezetnek be tisztább, környezetbarátabb hajókat.

A Brittany Ferries például az uniós támogatásoknak köszönhetően minden hajóját mosóberendezéssel szerelte fel, hogy az általuk kibocsátott füstgázokat lemossa és megtisztítsa. A közeljövőben a cseppfolyósított földgázzal (LNG) működő hajók is normává válnak.

Az utazók által gyakran feltett kérdések a komputazás tervezésekor és a kompjegy vásárlásakor

Olcsó kompjegyeket találhat, ha előre foglal, alacsony szezonban utazik, ha a Vivanodán keresztül összehasonlítja a különböző komptársaságok árait, vagy ha különleges ajánlatokat és promóciókat keres.

Ha online szeretne kompjegyet foglalni, lépjen a Vivanodára, válassza ki az utazás dátumát és időpontját, válassza ki a kívánt jegy típusát, adja meg az utas adatait, és fizessen online.

A komp fedélzetén nyújtott szolgáltatások a társaságtól és a komp típusától függően változnak. Általánosságban elmondható, hogy az utasok éttermekre, bárokra, üzletekre, pihenőhelyekre, játszóterekre, kabinokra, zuhanyzókra, mosdókra, Wi-Fi kapcsolatra és sürgősségi orvosi segítségre számíthatnak.

Igen, a legtöbb komphajó kabinokat kínál a pihenni vagy magányosan utazni kívánó utasok számára. A kabinok gyakran ágyakkal, saját fürdőszobával és egyéb kényelmi berendezésekkel vannak felszerelve.

A járművek szállítása a kompon gyakran lehetséges, de az eljárások és a költségek társaságonként eltérőek. Célszerű az utazás lefoglalása előtt tájékozódni a komptársaság követelményeiről és díjairól.

A legjobb komptársaság kiválasztása számos tényezőtől függ, például az úti céltól, a kívánt komp típusától, a költségvetéstől és a személyes preferenciáktól. A legjobb, ha a Vivanoda segítségével összehasonlítja a különböző komptársaságok ajánlatait és szolgáltatásait, mielőtt döntést hozna.

Igen, gyakran van lehetőség háziállatokkal utazni a kompok fedélzetén, de a szabályok és a viteldíjak társaságonként eltérőek. Célszerű az utazás lefoglalása előtt ellenőrizni a komptársaság feltételeit és a viteldíjakat.

Egyes komphajótársaságok speciális ajánlatokat kínálnak csoportoknak, általában 10 vagy több fős csoportoknak. Ezek az ajánlatok tartalmazhatnak kedvezményeket a jegyekre, olyan előnyöket, mint például az ingyenes étkezés a fedélzeten vagy a kabinfoglalásra vonatkozó kedvezmények. A csoportoknak szóló különleges ajánlatokkal kapcsolatos további információkért célszerű közvetlenül a hajótársasággal felvenni a kapcsolatot.

A legtöbb kompkikötő a közelben fizetős parkolási lehetőséggel rendelkezik azon utazók számára, akik a kompútra való utazásuk alatt szeretnék leparkolni járművüket. Indulás előtt célszerű ellenőrizni a parkolási lehetőségeket a választott kikötőben.

Lehetnek transzferlehetőségek a kompkikötőhöz, például tömegközlekedési buszok vagy helyi taxik. Egyes komptársaságok a kijelölt beszállási pontoktól transzferszolgáltatást is kínálnak. Indulás előtt célszerű felvenni a kapcsolatot a komptársasággal, vagy ellenőrizni a kiválasztott kompkikötő szállítási lehetőségeit.

Számos komptársaság kínál különféle fedélzeti szórakozási lehetőségeket, többek között éttermeket, bárokat, üzleteket, játszótereket, társalgókat és mozikat. A szórakozási lehetőségek a komptársaságtól és az út hosszától függően változhatnak. Célszerű a jegyfoglalás előtt ellenőrizni a komptársaság szórakozási lehetőségeit.

Sok komptársaság kínál Wi-Fi-t a fedélzeten, gyakran térítés ellenében. A kapcsolat minősége azonban az utazási területen lévő hálózat lefedettségétől és sebességétől függően változhat. Célszerű a jegyfoglalás előtt ellenőrizni a komptársaság Wi-Fi-kapacitását.

A legtöbb komptársaság létesítményeket és szolgáltatásokat kínál a mozgáskorlátozottak számára, például rámpákat, lifteket és akadálymentesített mosdókat. Javasoljuk, hogy a fogyatékkal élők számára rendelkezésre álló létesítményekről közvetlenül a komptársasággal vegye fel a kapcsolatot.

Sok komptársaság kínál üzleteket a fedélzeten, ahol az utasok ajándéktárgyakat, luxuscikkeket, harapnivalókat és italokat vásárolhatnak. Célszerű a jegyfoglalás előtt ellenőrizni a komptársaság által kínált lehetőségeket. Fontos megjegyezni, hogy a fedélzeti árak magasabbak lehetnek, mint a boltokban.

None

None
None
None